Site icon Пресса Украины

Запрошення України до НАТО залежить від наступної адміністрації США

Себастьян Лекорню

Запрошення України до НАТО залежить від наступної адміністрації США

Запрошення України до НАТО залежатиме від того, яка адміністрація при владі в США. Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню заявив в інтерв’ю La Tribune, що Франція загалом підтримує вступ України до Альянсу, повідомляє “Преса України” з посиланням на La Tribune.

Лекорню наголосив, що навіть після можливого припинення вогню не можна виключати нових нападів Росії, тому необхідно шукати шляхи до міцного світу. Він також позитивно відгукнувся про план перемоги, запропонований Володимиром Зеленським, зазначивши, що деякі його аспекти заслуговують на увагу і опрацювання.

Міністр додав, що Україна готується до можливих переговорів, і мета партнерів — допомогти їй вступити до них за вигідного співвідношення сил. Він також наголосив, що, окрім членства в НАТО, важливо допомогти Україні створити потужну армію, здатну стримувати Росію у довгостроковій перспективі. За даними Le Monde, США більше не заперечують запрошення України до НАТО, що може вплинути і на позицію Німеччини. Рютте назвав мету ядерних навчань НАТО.

США наголошують на необхідності реформ для членства України в НАТО.

Exit mobile version