Site icon Пресса Украины

Литва передала Міжнародному суду в Гаазі матеріали щодо злочинів режиму Лукашенка

Лукашенко

Литва передала Міжнародному суду в Гаазі матеріали щодо злочинів режиму Лукашенка

Уряд Литви передав Міжнародному кримінальному суду в Гаазі матеріали про злочини Олександра Лукашенка, повідомляє “Преса України” з посиланням на Міністерство юстиції Литви.

Литовська сторона стверджує, що є достатньо доказів, щоб звинуватити Лукашенка та його соратників у злочинах проти людства, включаючи депортацію та переслідування людей.

Литва стала першою країною, яка офіційно звернулася до МКС щодо ситуації в Білорусі. Уряд заявив, що не може залишатися бездіяльним, поки в сусідній країні продовжуються масові порушення прав людини.

Міністр юстиції Литви Евеліна Добровольська висловила сподівання, що після розслідування буде видано ордер на арешт Лукашенка, аналогічно тому, як це було зроблено щодо Путіна щодо ситуації в Україні.

Раніше Лукашенко обговорював можливість захоплення частини Польщі, згадуючи Сувалкський коридор — стратегічно важливу територію між Литвою та Польщею, яка могла б поєднати Білорусь із Калінінградом. Суд у Гаазі почав розглядати позов України щодо Кримського мосту.

У Росії зраділи рішенню суду в Гаазі за позовом України.

Exit mobile version