Site icon Пресса Украины

Генасамблея ООН затвердила “Пакт заради майбутнього” незважаючи на демарш Росії

Генасамблея ООН

Генасамблея ООН затвердила "Пакт заради майбутнього" незважаючи на демарш Росії

22 вересня Генеральна Асамблея ООН схвалила основний документ Саміту майбутнього, незважаючи на опір Росії, повідомляє “Преса України” з посиланням на Голос Америки.

Росія спробувала зробити поправки, запропонувавши “принцип невтручання”, стверджуючи, що це важливо для країн Глобального півдня. Представник РФ Сергій Вершинін розкритикував документ і пригрозив відмовою від підтримки, якщо поправки не будуть враховані. Проте 143 країни відхилили російські пропозиції, і Пакт було ухвалено.

Документ “Пакт заради майбутнього” на 42 сторінках охоплює глобальні проблеми, такі як військові конфлікти, зміни клімату, штучний інтелект та реформи ООН. Він закликає країни до колективних дій для підтримки миру та безпеки.

Президент України Володимир Зеленський привітав ухвалення пакту, зазначивши, що безпечне майбутнє можливе лише із завершенням війни в Україні. Він також наголосив на важливості співпраці зі світовими лідерами для досягнення миру.

Зеленський прибув до США для участі у Генасамблеї та зустрінеться з американськими лідерами та кандидатами у президенти. Генасамблея ООН прийняла резолюцію України щодо мілітаризації Криму.

Генасамблея ООН прийняла резолюцію про виведення військ РФ із Придністров’я.

Exit mobile version