Site icon Пресса Украины

Трамп не зможе завадити: ЄС готує “всеосяжний” режим санкцій проти Москви

Трамп та Путін

Трамп не зможе завадити: ЄС готує "всеосяжний" режим санкцій проти Москви

Європейські дипломати готуються переглянути санкції проти Росії, побоюючись, що можливе повернення Дональда Трампа може послабити західні зусилля щодо ізоляції Москви, повідомляє “Преса України” з посиланням на Reuters.

ЄС прагне зробити санкції більш стійкими та жорсткими, навіть якщо США змінять курс. Серед пропозицій обговорюються контроль за підозрілими поставками до Росії та посилення обмежень на експорт нафти. Планується реформа продовження заморожування активів російського центробанку: замість кожні шість місяців термін може збільшитися до 36 місяців.

ЄС готує 15-й пакет санкцій, який може включати заборону на 45 суден та нові обмеження на російський ЗПГ. Також обговорюються заходи щодо запобігання обходу санкцій через дочірні підприємства європейських компаній за кордоном.

ЄС побоюється повторення ситуації, як за попереднього президентства Трампа, коли США відмовилися від ядерної угоди з Іраном, створивши складнощі для європейських партнерів. Тепер дипломати прагнуть посилити санкції та знизити залежність від рішень Вашингтона. Трамп неодноразово хвалив Гітлера – колишній глава апарату Білого дому.

Трамп готується захопити владу навіть у разі поразки на виборах.

Exit mobile version