Site icon Пресса Украины

Соціологи з’ясували, як українці поставилися до операції ЗСУ у Курській області

Військові з танком

Соціологи з'ясували, як українці поставилися до операції ЗСУ у Курській області

Більшість українців (58%) підтримали операцію ЗСУ у Курській області, розпочату в серпні 2024 року, повідомляє “Преса України” з посиланням на дані опитування Центру Разумкова.

Лише 20% висловилися проти, 7% були байдужі, а 16% не визначились. Серед тих, хто вірить у перемогу України, 65% підтримують операцію і лише 15% виступають проти. Навпаки, серед тих, хто не вірить у перемогу, 50% негативно ставляться до дій ЗСУ на території Росії.

Найчастіше негативно висловлювалися ті, хто вважає перемогою просто припинення війни, навіть якщо російська армія залишиться на захоплених територіях. Опитування проводилося з 20 по 26 вересня 2024 року у всіх регіонах України, крім тимчасово окупованих територій та зон бойових дій. У ньому брали участь 2016 людей, а похибка не перевищує 2,3%.

Операція ЗСУ у Курській області розпочалася 6 серпня. За словами Олександра Сирського, на 27 серпня ЗСУ контролювали 1300 км² та 100 населених пунктів, але пізніше Росія повернула частину територій. Згідно з опитуванням “Левада-центру”, 40% росіян назвали цю операцію головною подією серпня. Соціологи порахували українських патріотів.

Exit mobile version