Site icon Пресса Украины

Сі Цзіньпін заявив, що Китай готовий бути партнером та другом США.

Сі Цзіньпін

Сі Цзіньпін заявив, що Китай готовий бути партнером та другом США.

Голова КНР Сі Цзіньпін заявив, що успішне партнерство між Китаєм та США дозволить двом країнам розвивати одна одну, а не перешкоджати цьому, повідомляє “Преса України” з посиланням на Reuters.

Він наголосив, що Китай готовий бути партнером та другом Сполучених Штатів, що принесе користь не лише двом країнам, а й усьому світу. Цю заяву Сі зробив у листі на щорічній вечері Національного комітету з американо-китайських відносин 2024 року.

На міжнародній арені звучить критика на адресу Китаю. Прем’єр-міністр Данії Метт Фредеріксен зазначила, що Росія не змогла б вести повномасштабну війну проти України без підтримки Пекіна, і заявила про необхідність притягти Китай до відповідальності за сприяння агресору.

Держсекретар США Ентоні Блінкен також висловив стурбованість співпрацею Китаю з російською оборонною промисловістю. У ході переговорів з міністром закордонних справ Китаю Ван І він наголосив, що заяви Пекіна про прагнення миру в Україні “не мають сенсу” з огляду на підтримку Росії. Путін та Сі Цзіньпін проводять переговори.

Сі Цзіньпін скинув Путіна з верхівки рейтингу найвпливовіших людей світу.

Exit mobile version