Site icon Пресса Украины

Заробляли на ухилянтах, у Рівному викрили схему, до якої залучили 26 медпрацівників

ЛІкарі та СБУ

Заробляли на ухилистах, у Рівному викрили схему, до якої залучили 26 медпрацівників

У Рівному ліквідували велику корупційну схему, яка допомагала ухилистам уникнути призову, повідомляє “Преса України” із посиланням на Telegram-канал Служби безпеки України.

У справі було замішано 26 медпрацівників, включаючи чиновників медико-соціальних експертних комісій. Організатором схеми була голова агентства нерухомості та дві її співробітниці.

За 15-20 тисяч доларів вони надавали фальшиві медичні висновки про серйозні захворювання, такі як хвороби серця чи нервової системи, щоб клієнти могли уникнути мобілізації. Медпрацівники фальсифікували історії хвороб, а комісії оформляли висновки про непридатність до служби.

Під час передачі 16,7 тис. доларів від нового клієнта організаторів було затримано. У ході обшуків було виявлено 14 млн. гривень, підроблені документи та техніка з доказами злочинів.

Затриманим висунуто звинувачення у зловживанні впливом, їм загрожує до 5 років в’язниці. Наразі триває розслідування, щоб притягнути до відповідальності всіх учасників схеми, включаючи ухилістів. У Рівному БТР визволив вантажівку зі снігового замету.

У Рівному поскаржились на жорстоке поводження лікарки-стоматолога з дитиною.

Exit mobile version