Site icon Пресса Украины

У ВР розповіли, як українському бізнесу допоможе новий інвестиційний фонд у рамках Ukraine Facility

Олена Шуляк

У ВР розповіли, як українському бізнесу допоможе новий інвестиційний фонд у рамках Ukraine Facility

В Україні планується створити інвестиційний фонд на 16 млрд євро, який фінансуватиметься міжнародними фінансовими інституціями, повідомляє “Преса України” з посиланням на PolitExpert.

Інвестиційний фонд допоможе громадам та бізнесам, які постраждали від війни, відновитися. Очікується, що фонд почне працювати до 2027 року в рамках програми Ukraine Facility, через яку Україна отримає 50 млрд євро від ЄС. Кошти фонду нададуть такі установи, як ЄБРР, Європейський інвестиційний банк та Світовий банк.

Фонд стане підтримкою для бізнесу, особливо у будівельній галузі, яка сильно постраждала через війну: зупинка будівництва, нестача робітників, проблеми з логістикою та зниження попиту на житло. Проте відновлення країни може стати шансом для будівельних компаній.

Шуляк зазначила, що для відновлення потрібно матеріалів на суму понад 62,8 млрд доларів. У деяких категоріях будівельних товарів в Україні є профіцит, але з низки ключових матеріалів, таких як бетон, скло та цемент, спостерігається дефіцит. Для вирішення цих проблем уряд та міжнародні донори можуть відіграти важливу роль, підтримавши будівельний сектор. Корпоративна англійська для IT-фахівців у сучасному бізнесі.

Бізнес потребує подальшого пом’якшення валютних обмежень.

Exit mobile version