Site icon Пресса Украины

Росія намагалася використати зустріч із головою Червоного Хреста для поширення пропаганди, – ISW

Мир'яна Споляріч

Росія намагалася використати зустріч із головою Червоного Хреста для поширення пропаганди, - ISW

Російські офіційні особи намагалися використати зустріч із Міжнародним комітетом Червоного Хреста, щоб узаконити свою окупацію України. Також для поширення помилкових звинувачення проти України щодо порушення прав людини, повідомляє “Преса України” з посиланням на Інститут вивчення війни.

Президент МКЧХ Мір’яна Сполярич зустрілася в Москві з Сергієм Лавровим та іншими російськими представниками 17 вересня. Вона наголосила на важливості дотримання міжнародного гуманітарного права, включаючи доступ до військовополонених, та наголосила на необхідності захисту гуманітарних працівників.

МЗС Росії заявляло, що обговорювалися гуманітарні питання, і звинувачувало Україну в порушеннях прав людини. Однак, за даними ISW, Росія сама вчиняє численні порушення: незаконні депортації українців, страти військовополонених, а також закриває доступ інспекторам МКЧХ до своїх таборів, на відміну від України.

Український омбудсмен Дмитро Лубинець у липні 2024 року повідомив, що більшість українських військовополонених не мали контакту з МКЧХ, перебуваючи у російському полоні. Раніше спалахнуло приміщення Червоного Хреста.

Представники Червоного Хреста зустрінуться з українськими моряками.

Exit mobile version