Пресса Украины

Під Капітолій США активісти принесли 7 тисяч пар взуття вбитих дітей (ФОТО)

У Вашингтоні пройшла незвична акція. Активісти нагадали Конгресу про те, скільки невинних людей загинуло через те, що у США діє дозвіл на зберігання зброї.

Новину передає «Преса України»

Активісти групи Avaaz влаштували під стінами Конгресу США акцію. Вони розклали на газоні Капітолію, історичного пам’ятника у Вашингтоні, 7 тисяч пар дитячого взуття. Воно належить вбитим з вогнепальної зброї дітям з часів інциденту у Сенді Хук.

Нагадаємо, 14 грудня 2012 року 20-річний Адам Ленза вбив свою матір, вчительку початкових класів. Після цього він прибув у школу у Сенді Хук, де відкрив вогонь по дітях. В результаті у той день від його рук загинуло 28 людей.

Так, організатори акції мали на меті закликати Конгрес прийняти закон про реформу зброї.

«Володіння вогнепальною зброєю у США призвело до вбивства 7000 невинних людей. Це пора припинити», – відзначили активісти.

Нагадаємо, 44 президент США Барак Обама неодноразово критикував Конгрес за те, що зброя знаходиться у вільному володінні. Він також наводив приклади, коли неповнолітні безжально розстрілювали людей. Тим часом нинішній американський лідер Дональд Трамп, навпаки, вирішив дозволити вчителям носити зброю. Причиною такого рішення став інцидент у школі Флориди, де 22 лютого екс-учень розстріляв 17 людей.

«Якби у вас був учитель, який би вмів поводитися з вогнепальною зброєю, цей напад міг закінчитися куди менш плачевно», – коментував Трамп.

Як повідомлялось раніше, США визнані країною номер один у світі за кількістю наркоманів.


 [articles_related]

Exit mobile version