Site icon Пресса Украины

Посольство Польщі в Ізраїлі розмалювали образливими антипольськими написами

Після того, як Польща підняла історичне питання Голокосту, в Ізраїлі невідомі здійснили напад на польське посольство. Дипустанову «прикрасили» різноманітними написами, на які Варшава вже відреагувала.

Новину передає «Преса України».

У неділю, 18 лютого, у Тель-Авіві невідомі залишили образливі написи на інформаційних стендах та воротах, що встановлені біля входу на територію посольства Польщі. За даними журналістів, написи містили нецензурні слова та були доповненні свастикою.

Зокрема, зловмисники залишили фрази на кшталт «польське лайно», «вбивці» англійською мовою. Правоохоронці порушили кримінальну справу за фактом вандалізму. Артур Ломпарт, прес-секретар МЗС Польщі, відреагував на інцидент. За його словами, поляки закликали владу Ізраїлю розслідувати інцидент та вжити заходи з метою захисту дипустанови.

Нагадаємо, нещодавно Сейм Польщі прийняв скандальний закон про Інститут національної пам’яті, який розкритикували одразу декілька країн – Україна, США та Ізраїль. В Україні звернули увагу на те, що українців зобразили як «злочинних націоналістів», в Ізраїлі обурились з приводу висловлювання прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького про те, що під час Голокосту «були як польські виконавці, так були і єврейські».

Так, в Ізріїлі закликали не спотворювати історію. Крім того,  ізраїльські парламентарі запропонували законопроект, згідно з яким польський закон про Інститут національної пам’яті прирівнюється до заперечення Голокосту. За це, як відомо, в Ізраїлі можуть посадити у в’язницю на 5 років.

Тим часом у США попередили, що дії Польщі спонукатимуть до погіршення відносин з рядом країн.
[articles_related]

Exit mobile version