Site icon Пресса Украины

На виборах у Грузії фіксують бійки та масові вкидання бюлетенів

Прапор Грузії

На виборах у Грузії фіксують бійки та масові вкидання бюлетенів

На парламентських виборах у Грузії зафіксовано масові фальсифікації та конфлікти, повідомляє “Преса України” з посиланням на “Грузія онлайн“.

На ділянці №69 у Марнеулі відбулося вкидання бюлетенів: на відео видно, як чоловік, ймовірно, заступник голови міста, кидає пачку бюлетенів в урну. МВС Грузії порушило кримінальну справу, голосування на цій дільниці призупинено.

Спостерігачі також повідомляють про численні випадки видачі кількох бюлетенів одному виборцю. У Марнеулі напали на спостерігача організації «Мій голос», а у Зугдіді представник партії «Грузинська мрія» напав на спостерігачів. У селі Дідвела чоловік розбив пристрої для електронного голосування.

У Тбілісі в районі Глдані після сутичок призупинили голосування, а групи з палицями були помічені на вулицях. Президент Саломі Зурабішвілі закликала МВС прибрати агресивні групи від дільниць.

Ці вибори, що відбуваються 26 жовтня, називають вирішальними: боротьба йде між проросійською «Грузинською мрією» та проєвропейською опозицією. Підсумки голосування визначать політичний курс Грузії на найближчі чотири роки. У Грузії відновилися розгони протестів, застосовуються гумові кулі.

Європарламент закликав позбавити Грузію статусу кандидата у ЄС.

Exit mobile version