Site icon Пресса Украины

Президент ПА НАТО пояснив, чому Україні не дають запрошення до Альянсу зараз

Джеррі Конноллі

Президент ПА НАТО пояснив, чому Україні не дають запрошення до Альянсу зараз

Україна перебуває на “невідворотному шляху” до вступу до НАТО, але війна, що триває, залишається головною перешкодою, заявив президент Парламентської асамблеї НАТО Джеррі Конноллі, повідомляє “Преса України” з посиланням на “Радіо Свобода“.

Конноллі наголосив, що для вступу до Альянсу необхідно відновити суверенітет України над усіма її територіями, включаючи окуповані. Він зазначив, що НАТО та США підтримують прагнення України до членства та виділяють значні ресурси для допомоги у боротьбі з російською окупацією.

Конноллі визнав нетерпіння українців у питанні членства, але наголосив, що рішення потребує консультацій із союзниками. Президент Байден підтримує вступ України до НАТО, але без узгодження з партнерами Альянсу це неможливо.

Основний пріоритет зараз – завершення російської агресії на українських теренах. Конноллі також наголосив на підтримці України з боку Німеччини та канцлера Олафа Шольца, чиї цілі збігаються з американськими в цьому питанні. Вступ України до НАТО залишається ключовою зовнішньополітичною метою, особливо після повномасштабного вторгнення Росії. Рютте назвав мету ядерних навчань НАТО.

США наголошують на необхідності реформ для членства України в НАТО.

Exit mobile version