Site icon Пресса Украины

У Конгресі США вважають, що використання Путіним військ КНДР має бути “червоною лінією”

Джо Байден

У Конгресі США вважають, що використання Путіним військ КНДР має бути "червоною лінією"

Голова розвідувального комітету Палати представників США Майк Тернер закликав президента Джо Байдена вважати використання військ Північної Кореї проти України “червоною лінією” для США та НАТО, повідомляє “Преса України” з посиланням на Тернера у соцмережі X.

Тернер направив Байдену листа з питанням, чому Конгрес не був своєчасно проінформований про переміщення північнокорейських військ до Росії. Він наголосив, що залучення солдатів КНДР у війну проти України має стати межею терпимості для Заходу.

За даними ГУР, близько 11 тисяч північнокорейських військових проходять підготовку на сході Росії та будуть направлені на фронт у листопаді. Глава МЗС України Андрій Сибіга закликав партнерів відреагувати на ці погрози.

Британський прем’єр Кір Стармер назвав залучення північнокорейських військ свідченням розпачу Кремля. У НАТО підтвердили, що стежать за ситуацією, але поки що не мають доказів участі північнокорейських військ у бойових діях. У Конгресі США фільм «Кіборги» підтримали бурхливими оплесками.

У Конгресі США запропонували вдвічі скоротити військову допомогу Україні.

Exit mobile version