Site icon Пресса Украины

Механізм гарантій походження електроенергії потребує податкових стимулів

Сонячні панелі

Механізм гарантій походження електроенергії потребує податкових стимулів

Держпідприємство “Гарантований покупець” прогнозує низький попит на купівлю гарантій походження електроенергії з поновлюваних джерел в Україні через відсутність економічних стимулів для бізнесу, повідомляє “Преса України” з посиланням на виступ Артема Некрасова.

Директор підприємства Артем Некрасов зазначив, що в країні не створено умов для мотивації компаній купувати “зелену” енергію. Некрасов навів приклад країн ЄС, де податкові стимули допомагають підприємствам купувати більше чистої енергії, підтримуючи будівництво зелених електростанцій. В Україні ціна на електроенергію з відновлюваних джерел та викопного палива однакова, що не стимулює компанії обирати екологічно чисту енергію.

Некрасов запропонував запровадити зміни до законодавства, щоб підприємства, які купують “зелену” енергію з гарантіями походження, могли зменшувати зобов’язання щодо еконалогу. Це підтримає розвиток відновлюваної енергетики та будівництво нових електростанцій. Україна отримуватиме від Словаччини аварійні постачання електроенергії у разі блекауту.

Україна планує експорт електроенергії обсягом 13 264 МВтч.

Exit mobile version