Site icon Пресса Украины

Китай просуває свій “мирний план” перед українським самітом у Швейцарії

Китайська Народна Республіка вирішила не брати участь у Глобальному саміті світу. Вона продовжує поступ свого “мирного плану”, повідомляє “Преса України” з посиланням на Reuters.

Дипломати, які побажали залишитися анонімними, розповіли про те, що Китай намагався просувати свій план на території інших держав. Після того, як КНР відмовився від участі у саміті у Люцерні, Володимир Зеленський висунув Китаю звинувачення. Ці звинувачення стосуються допомоги Росії. Проте МЗС КНР спростувало дані звинувачення.

Крім цього, дипломати також сказали, що Китайська Народна Республіка не почала критику саміту і не просила інші країни відмовитися від участі в цьому заході. Натомість КНР стверджував, що зустріч може продовжити війну, яка зараз триває. Він активно працював з іноземними високопосадовцями через зустрічі та дзвінки.

Китай намагався залучити країни, які поки що розвиваються до свого шестипунктового мирного плану, розробленого з Бразилією минулого місяця. Спікер китайського МЗС пояснювала раніше, чому Китай не хоче бути на саміті.

Франція очікує, що Китай пошле до Росії «чіткі сигнали», пов’язані з війною.

Exit mobile version