Site icon Пресса Украины

Представники Червоного Хреста зустрінуться з українськими моряками

Людмила Денісова заявила, що Росія не перешкоджатиме зустрічі представників Червоного Хрестра з українськими моряками, яких незаконно затримали в акваторії Азовського моря. Омбудсмен попередила, що після зустрічі представники організації поспілкуються з родичами бранців.

Новину передає «Преса України».

Уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова повідомила, що незаконно утримуваних й московському СІЗО моряків зможуть оглянути представники  Червоного Хреста. Про це омбудсмен розповіла на своїй сторінці у соцмережі.

За словами Денісової, РФ дала добро на зустріч червонохрестівців з українськими моряками. Крім того, останні теж погодились зустрітись з представниками організації.

«За результатами такого візиту представники МКЧХ зможуть конфіденційно проінформувати родичів щодо стану здоров’я моряків та умов їхнього утримання», – зазначила Денісова.

Нагадаємо, російські прикордонники затримали 24 українських моряків у водах Азовського моря 25 листопада. Російська сторона звинуватила українську у порушенні морських кордонів. Світова спільнота засудила дії Кремля, нагадуючи, що українські моряки попереджали про прохід Керченською протокою та міжнародного права не порушували. Однак керівництво Кремля ігнорує будь-які заклики відпустити українців.

 [articles_related] 

Exit mobile version