Site icon Пресса Украины

Міненерговугілля запропонувало нові норми споживання газу без лічильників

Українським домогосподарствам, які не мають лічильників на газ, можуть встановити нові норми споживання. Міненерговугілля вже представило документ з новими пропозиціями для Кабміну.

Новину передає «Преса України».

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України нагадало Кабміну про те, що не всі українці мають лічильники на газ. Так, у міністерстві запропонувало змінити норми споживання газу для такого населення.

У проекті постанови зазначено, що для людей, які використовують газову плиту за наявності центрального гарячого водопостачання (ГВП) пропонується норма 5,8 куб. м на місяць на одну людину. А саме в період з квітня по вересень. У період з жовтня по березень запропонована норма рівна 8,8 куб. м на одну людину.

Для домогосподарств з плитою та без центрального ГВП пропонований норматив складає 8,3 куб. м на одну людину. А саме з квітня по вересень. У період з жовтня по березень запропонована норма рівна 13,7 куб. м на людину.

Крім того, для домогосподарств з газовою плитою і водонагрівачем пропонована норма рівна 20 куб. м на одну людину з квітня по вересень. А з жовтня по березень вона може становити 25 куб. м на людину.

У Міненерговугілля наголосили, що попередні норми занижені. В результаті українці щороку споживали 383 млн куб. м газу безкоштовно. Варто зазначити, що 15 червня Окружний адміністративний суд Києва скасував норми Кабміну про споживання газу без лічильників. 

Це означає, що для українців, у яких немає лічильника, повернена втричі вища норма споживання газу. Тобто для домогосподарств, які використовують газову плиту за наявності центрального ГВП норматив рівний 9,8 куб. м на місяць. Для домогосподарств з плитою і без центрального ГВП – 18,3 куб. м. Та для домогосподарств з плитою та водонагрівачем – 23,6 куб. м на місяць.

 [articles_related] 

Exit mobile version