Пресса Украины

Світові ціни на нафту піднялись попри активний видобуток сировини у РФ

Поки Росія збільшує видобуток нафти, а Саудівська Аравія обіцяє продавати дешевше свою сировину, ціни на WTI та Brent підскочили на 0,3 відсотка. Експерти пояснили, на що наразі реагують нафтові ціни.

Новину повідомляє «Преса України».

Сьогодні, 3 квітня, ф’ючерси на нафту WTI піднялися на 18 центів, або 0,3 відсотка, від даних попереднього закриття торгів. Американська нафта коштує $63,2 за барель. Тим часом ф’ючерси на нафту Brent зросли до $67,84 за барель, що на 20 центів, або на 0,3 відсотка більше від результатів торгів 2 квітня. Нагадаємо, днем раніше еталонна нафта просіла на цілих 2 відсотки.

Головний ринковий стратег брокерської компанії AxiTrader Грег Маккен розповів, що впливає на нафтовий ринок. За його словами, трейдери стурбовані наявністю на ринку великої кількості товару, який на певному етапі необхідно буде продати.

«Це робить нафтові ціни вразливими до поганих новин», – наголосив він.

Маккен також звернув увагу на те, що Росія почала збільшувати обсяги виробництва нафти, а ціни на нафту у Саудівській Аравії, ймовірно, упадуть. За останніми повідомленнями, у березні РФ качала 10,97 млн барелів на добу, в той час як у лютому видобуток сирої нафти становив 10,95 млн барелів на добу.

Крім того, головний нафтовий експортер, Саудівська Аравія, зробила заяву, що у травні знизить ціни на всі сорти нафти, яку купують країни Азії. До слова, на позицію Королівства вплинула новина про те, що виробництво нафти у США уповільнилось. Однак офіційні дані щодо об’ємів видобутої сировини Штатами з’являться лише завтра, 4 квітня.

  [articles_related]

Exit mobile version