Site icon Пресса Украины

У Конгресі США фільм «Кіборги» підтримали бурхливими оплесками

Українська стрічка «Кіборги» виявився до вподоби представникам американського Конгресу. Режисер фільму поділився своїми думками щодо цього приводу.

Новину передає «Преса України».

14 березня у Конгресі США пройшов показ фільму «Кіборги» режисера Ахтема Сейтаблаєва. Стрічка розповідає про захисників Донецького аеропорту. Після перегляду фільму представники американського Конгресу аплодували стоячи.

За словами режисера, він хвилювався з приводу показу стрічки у такому знаковому місці, як Конгрес США. Він також нагадав, що демонстрація фільму була проведена у День українського добровольця, що є досить символічним.

«Наша мета – розповісти про те, що там, в Україні живуть такі самі люди, які прагнуть таких же фундаментальних людських цінностей, чого прагнуть люди по всьому світу – верховенства права, власної гідності, свободи, намагання побудувати таку країну, де будуть мріяти жити наші діти», – прокоментував він.

Сейтаблаєв також наголосив, що світ стає свідком «народження нової української нації». Нагадаємо, «Кіборги» також представлять в Гаазі, Варшаві та Брюсселі. За попередніми даними стрічка українського виробництва також з’явиться в Канаді, країнах Балтії, Німеччині та Австралії.

До слова, в Україні прем’єра фільму відбулась 6 грудня, в День Збройних сил України. В той час як «Кіборги» знайшли прихильників серед українських глядачів, були й такі, які звинуватили автора стрічки у плагіаті.

[articles_related]

Exit mobile version