Site icon Пресса Украины

Ляшко обурився ігноруванням Ізраїлем українського Голодомору

27 січня у всьому світі вшановували пам’ять жертв Голокосту. Лідер Радикальної партії Олег Ляшко нагадав, що Україна понад 8 років тому визнала Голокост геноцидом євреїв, а от Ізраїль до цього часу ігнорує питання щодо визнання Голодомору як геноциду українців. Нардеп закликав Порошенка, Гройсмана та Клімкіна почати активно піднімати цю проблему на міжнародному рівні. 

Про це він написав на власній сторінці у соціальній мережі. Новину передає «Преса України».

За словами народного обранця, 27 січня весь  цивілізований світ вшановував пам’ять жертв Голокосту як однієї з найбільш трагічних сторінок людства. Він розповів, що в меморіальному комплексі Яд ва-Шем, що в Єрусалимі, зберігаються дані про 4 мільйони євреїв, які постраждали внаслідок переслідувань. Загалом під час Голокосту загинуло більше 6 мільйонів людей, в тому числі й у Бабиному Яру (Київ).

«Щиро співчуваючи невинно убієнним під час Голокосту та їхнім родинам (чи не у кожній єврейській сім’ї в Україні хтось загинув), водночас я не розумію історичної несправедливості в наш час», – заявив Ляшко.

Лідер українських радикалів нагадав, що ВР ще в 2008 році визнала Голокост геноцидом євреїв, проте офіційний Ізраїль до сьогоднішнього дня не визнав Голодомор геноцидом українського народу.

«Чи, на думку єврейських депутатів, Голокост був, а Голодомору – не було? Чи вони не бачили розсекречених архівних документів, де написано: «причина смерті – українець»? Чи вони не знають, що США та інші цивілізовані країни давно визнали Голодомор геноцидом українського народу? Чи 3,5 мільйонів українців, які померли від мору голодом – це мало, щоб визнавати ці страшні події геноцидом? Чи Україна не проявила дружній крок щодо Ізраїлю, вже давно визнавши геноцидом Голокост?» – обурився він.

При цьому нардеп не розуміє, чому українська єврейська еліта стільки часу мовчить. Він закликав Президента України Петра Порошенка, прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та главу Міністерства закордонних справ Павла Клімкіна почати публічно піднімати цю надважливу проблему на міжнародному рівні.  

«Серед авторитетних і впливових людей нашої країни дуже багато євреїв. Закликаю їх не мовчати, а постійно звертатись до Кнессету щодо визнання Голодомору геноцидом українців. І довести цим, що Україна для них – Батьківщина, а не місце проживання і самореалізації. Заради історичної справедливості. Заради вічної незгасимої пам’яті невинно убієнним жертвам геноцидів», – підкреслив Ляшко.

Нагадаємо, восени минулого року Ляшко різко розкритикував промову президента Ізраїлю Ривліна в приміщені Верховної Ради про участь українців в Голокості. Нардеп заявив, що звинувачення українського народу в масових вбивствах єврейського не відповідають дійсності, та закликав Ривліна принести публічні вибачення.

[articles_related]

Exit mobile version