Site icon Пресса Украины

Міноборони України оприлюднило висновки аудиту американської військової допомоги ЗСУ

Міноборони України

Міноборони України оприлюднило висновки аудиту американської військової допомоги ЗСУ

Міноборони України провело аудит використання американських запчастин, що постачаються в рамках військової допомоги, і порушень не виявило, повідомляє “Преса України” з посиланням на прес-службу Міноборони.

Перевірку проводили спільно з Офісом генерального інспектора Департаменту оборони США за стандартами, прийнятими урядом США.

У ході аудиту виявили прогалину в нормативній базі, яка ускладнює облік запчастин від пошкодженої техніки, переданої Україні. У відповідь Міноборони України та США розробляють регламент для покращення використання цих запчастин.

Також обговорюється впровадження єдиної цифрової системи для обліку допомоги та поновлення даних за участю Security Assistance Group – Ukraine (SAG-U), створеної у 2022 році для координації військової допомоги Україні.

Готується меморандум між Міноборони України та Офісом генерального інспектора США для зміцнення контролю та запобігання зловживанням. Нагадаємо, Конгрес США вже виділив Україні та союзникам допомогу на суму 175 млрд доларів. У Раді звернулися до Міноборони через можливе банкрутство “Укртатнафти”.

Міноборони Нідерландів оцінив, чи може війна в Україні закінчитися у 2025 році.

Exit mobile version