Site icon Пресса Украины

СБУ повідомила про підозру головному конструктору дронів ZALA та “Ланцет”

Олександр Захаров

СБУ повідомила про підозру головному конструктору дронів ZALA та "Ланцет"

Головному конструктору дронів ZALA та “Ланцет” Олександру Захарову заочно звинуватили, повідомляє “Преса України” з посиланням на Telegram-канал Служби безпеки України.

За даними СБУ, його підприємство ZALA Aero Group з початку повномасштабної війни виробило близько 5 тисяч безпілотників для використання у бойових діях проти України.

Захаров є власником та головним конструктором компанії ZALA Aero Group, що базується в Іжевську. Це одне з найбільших підприємств із виробництва безпілотних літальних апаратів для російських військових. Основні моделі, вироблені компанією, включають дрони-камікадзе “Ланцет” та розвідувальні дрони ZALA Z-16 та ZALA Z-20. “Ланцети” використовуються для атак на українську бронетехніку, інші моделі – для розвідки та коригування вогню.

Захарову пред’явлено звинувачення за статтями українського законодавства щодо пособництва у веденні агресивної війни. В даний час він знаходиться в Росії, і вживаються заходи для притягнення його до відповідальності. СБУ повідомила про чергову підозру лідеру “ЛНР” Пасічнику.

СБУ за две недели уничтожили на Харьковском направлении десятки единиц техники РФ.

Exit mobile version