Site icon Пресса Украины

Чим небезпечна постійна погоня за успіхом?

Постійна гонитва за успіхом може призвести до негативних наслідків. Це насамперед стосується психологічного здоров’я людини, повідомляє “Преса України” із посиланням на Instagram Ольги Голентовської.

При постійній гонитві за успіхом можуть з’явитися такі негативні наслідки для психіки як подвійні стандарти. Так як люди, які орієнтовані на успіх часто ставлять перед собою вищі очікування, ніж перед кимось ще. Так само вони зрівнюють помилки та невдачі.

Так само у людини може розвинутись вибіркова увага, коли вона схильна помічати виключно негативні аспекти, а позитивні знецінювати. Це може призвести до незадоволеності навіть за успіху. Надмірне узагальнення також наслідок погоні за ідеалом. Людина може вважати себе невдахою лише через одну помилку.

Такі люди сфокусовані на зобов’язаннях, що може призвести до перевантаження та почуття внутрішньої напруги. Драматизація і схильність до прокручування негативних сценаріїв також з’являються в цьому випадку. Так само такі люди беруть на себе повну відповідальність за всі події та результати.

Також психологи розповіли чому складно відпускати колишніх.

Exit mobile version