Site icon Пресса Украины

Україні потрібно НАТО, тому що у нас немає зброї, яка може зупинити Путіна, – Зеленський

Володимир Зеленський

Україні потрібно НАТО, тому що у нас немає зброї, яка може зупинити Путіна, - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський висловив невдоволення відсутністю гарантій безпеки після відмови України від ядерної зброї, повідомляє “Преса України” з посиланням на PolitExpert.

На зустрічі з журналістами після переговорів з міністром оборони США Ллойдом Остіном він нагадав, що країна передала свій ядерний арсенал, сподіваючись на вступ до НАТО.

Зеленський зазначив, що Україна не набула ні членства в Альянсі, ні еквівалентних гарантій безпеки. Він поділився цією думкою з Байденом і Трампом, наголошуючи на несправедливості ситуації. Президент додав, що Україна не вимагає повернення ядерної зброї, але наполягає на вступі до НАТО для захисту від російської агресії.

«Ми віддали зброю і нічого не отримали натомість, тільки повномасштабну війну та жертви. Тому нам потрібен Альянс, оскільки ми не маємо сил, щоб зупинити Путіна», – підсумував Зеленський.

Вступ до НАТО залишається ключовою метою зовнішньої політики України, особливо після початку вторгнення Росії, і президент вважає, що це запрошення є важливим кроком до миру. Запрошення України до НАТО залежить від наступної адміністрації США.

Президент ПА НАТО пояснив, чому Україні не дають запрошення до Альянсу зараз.

Exit mobile version