Site icon Пресса Украины

США мають намір позбавити Москву доходів від експорту зрідженого газу

Джеффрі Пайєтт

США мають намір позбавити Москву доходів від експорту зрідженого газу

США продовжать посилювати обмеження на експорт російського зрідженого природного газу, щоб скоротити доходи Росії та позбавити її коштів для ведення війни проти України, повідомляє “Преса України” з посиланням на Bloomberg.

Мета США – обмежити надходження Росії від експорту нафти та газу. Минулого року Вашингтон ввів санкції проти заводу “Арктік СПГ 2”, а з серпня 2023 року почав блокувати танкери з паливом із цього заводу. Поки що жоден танкер не досяг іноземного порту через побоювання санкцій, що стало успіхом США у стримуванні російського експорту.

Проте обмеження не торкнулися інших заводів, таких як “Ямал” та “Портова”, які продовжують постачати ЗПГ до Європи та Азії. Введення санкцій проти цих об’єктів могло б спричинити дефіцит на ринку та підвищити ціни.

Пайєтт підкреслив, що США уважно відстежують поставки російського ЗПГ і посилюватимуть заходи щодо необхідності, продовжуючи економічний тиск на Москву. У Держдепі США розкрили деталі недавнього візиту заступника Блінкена до Києва.

У Конгресі США вважають, що використання Путіним військ КНДР має бути “червоною лінією”.

Exit mobile version