Site icon Пресса Украины

Екологічні наслідки війни: ліси в Україні відновлюватимуться 90 років

Ілюстративне фото

Екологічні наслідки війни: ліси в Україні відновлюватимуться 90 років

Відновлення лісів, знищених пожежами та бойовими діями, триватиме десятиліття, повідомляє “Преса України” з посиланням на PolitExpert.

За словами Олени Крамаренко, першого заступника міністра захисту довкілля України, на повне відновлення “легких” планети може піти близько 90 років, що негативно позначиться на екології України та всього регіону.

Через агресію Росії зафіксовано понад 6 тисяч випадків екологічних збитків, сума яких перевищує 2,6 трильйона гривень. Україна отримує міжнародну допомогу для відновлення заповідників та створення центрів реабілітації тварин.

Основні пріоритети включають розмінування природних територій, моніторинг навколишнього середовища, закупівлю обладнання та реактивів для досліджень, що є особливо важливим на тлі забруднень, таких як теракт на Каховській ГЕС.

Крамаренко наголосила, що відновлення України має бути екологічно усвідомленим із застосуванням сучасних технологій. Природа здатна відновлюватись, але люди повинні їй активно допомагати і не шкодити. Семерак закликав українців стати екологічнішими та відмовитися від пластикових виробів.

Українські водії платитимуть штраф за провал тесту на екологічність.

Exit mobile version