Site icon Пресса Украины

У Держдепі США розкрили деталі недавнього візиту заступника Блінкена до Києва

Узра Зея

У Держдепі США розкрили деталі недавнього візиту заступника Блінкена до Києва

Заступник держсекретаря США Узра Зея відвідала Київ 18 жовтня та провела зустрічі з українськими чиновниками, антикорупційними організаціями, журналістами та гуманітарними працівниками, повідомляє “Преса України” з посиланням на Державний департамент США.

Вона підтвердила підтримку США у зміцненні демократії України, просуванні євроатлантичної інтеграції та притягненні Росії до відповідальності за військові злочини.

Під час візиту Зея зустрілася з віце-прем’єром Ольгою Стефанішиною, міністром у справах ветеранів Наталією Калмиковою, керівництвом НАБУ та САП, представниками МВС та Нацполіції, а також журналістами, ветеранами та переміщеними особами. Також вона взяла участь у церемонії 10-річчя НАБУ та наголосила на прогресі України у боротьбі з корупцією.

Зея оголосила про три ініціативи для підтримки України: грант у 5 млн доларів для посилення прозорості та боротьби з корупцією, 2 млн доларів на репаративне правосуддя для допомоги постраждалим від війни, та 2 млн доларів на підтримку ґендерної рівності та участі жінок у відновленні країни. Ці ініціативи спрямовані на зміцнення громадянського суспільства і просування миру в умовах конфлікту. У Держдепі США оцінили можливість виключення Росії з Ради безпеки ООН.

У Держдепі США висловили чітку позицію щодо виведення ЗС РФ з України.

Exit mobile version