Site icon Пресса Украины

Кошти по Ukraine Facility почали надходити в Україну, але один із маяків не виконали

Олена Шуляк

Кошти по Ukraine Facility почали надходити в Україну, але один із маяків не виконали

Україна має ухвалити законопроект, який оновлює процедури звільнення голів МДА та вводить нагляд за законністю рішень місцевих органів влади протягом трьох місяців, щоб отримати 50 млрд євро від ЄС. Перші транші вже почали надходити, проте обговорення деталей документа триває, і остаточні редагування поки не узгоджені, повідомляє “Преса України” з посиланням на PolitExpert.

Голова комітету ВР Олена Шуляк пояснила, що законопроект №4298 запроваджує нагляд за рішеннями ЗМС, оновлює процедури призначення та звільнення голів МДА, та передбачає конкурси та кадровий резерв для цих посад. Ухвалення цього закону – один із п’яти обов’язкових індикаторів для отримання фінансування від ЄС за програмою Ukraine Facility.

Шуляк зазначила, що обговорення законопроекту ще триває, а сам документ було розроблено ще 2018 року. Також Україні необхідно розробити закон про розподіл повноважень між центральною владою та місцевими органами, що пов’язано із реформою адміністративно-територіального устрою. Цей законопроект має бути ухвалений до першого кварталу 2026 року. У ВР розповіли, як українському бізнесу допоможе новий інвестиційний фонд у рамках Ukraine Facility.

ЄС змінить формулу військової підтримки України.

Exit mobile version