Site icon Пресса Украины

За 10 днів викрито 15 схем ухилення від призову до лав ЗСУ

СБУ та Нацполіція

За 10 днів викрито 15 схем ухилення від призову до лав ЗСУ

За останні десять днів поліція розкрила 20 осіб, причетних до схем ухилення від мобілізації. Серед них – співробітники військових комісій, медичних комісій та навчальних закладів. Вони допомагали чоловікам уникнути служби у ЗСУ за гроші, повідомляє “Преса України” з посиланням на Нацполіцію.

Схеми включали видачу фіктивних медичних довідок, оформлення інвалідності, фіктивні шлюби з жінками-інвалідами, оновлення даних у ТЦК з відстрочкою від мобілізації, працевлаштування на критично важливі підприємства та зарахування до вузів, включаючи іноземні. Послуги коштували від 500 до 12 000 доларів.

Шахраїв викрили у 11 регіонах, включаючи Київ, Одесу та Закарпаття. Наприклад, у Хмельницькій області затримали заступника голови ВЛК та лікаря, які за 3000-8000 доларів оформляли інвалідність. На Закарпатті викрили ректора та співробітників університету, які за 1500 євро забезпечували фіктивне навчання, а за 500-1000 доларів – відстрочення від мобілізації. В Одесі шахрай організовував фіктивні шлюби за 10 000 доларів, а у Києві кандидат наук обіцяв працевлаштування із бронюванням за 10 000 доларів. Соціологи з’ясували, як українці поставилися до операції ЗСУ у Курській області.

ЗСУ вдарили по тренувальному полігону росіян у Запорізькій області.

Exit mobile version