Site icon Пресса Украины

Росіяни підробили чат-бот “Резерв+” у Telegram

Застосунок "Резерв+"

Росіяни підробили чат-бот "Резерв+" у Telegram

Росія створила підроблений чат-бот “Резерв+” у Telegram, але Міноборони України не використовує цей месенджер для технічної підтримки, повідомляє “Преса України” з посиланням на Міністерство оборони України.

У відомстві пояснили, що на початковому етапі в травні підтримка програми “Резерв+” велася через кілька платформ, включаючи Telegram. Однак після оцінки ризиків Telegram було виключено з-поміж підтримуваних каналів через проблеми з безпекою даних. Альфа-ім’я бота було видалено, але шахраї скористалися цим і створили фейкову версію.

Коли через підроблений бот почали розповсюджувати шкідливі файли, Міноборони оперативно звернулося до Telegram для його видалення, і бот був знищений. При цьому Міноборони наголосило, що безпека програми “Резерв+” не постраждала. Всі дані користувачів передаються до реєстру “Оберіг” у зашифрованому вигляді та не зберігаються у додатку. Фахівці з безпеки продовжують працювати цілодобово для захисту інформації.

“Резерв+” – це програма для спрощення оновлення даних призовників та резервістів. Користувачі можуть вносити зміни до своїх контактних даних та місця проживання через інтеграцію з реєстром “Оберіг”. Міноборони пояснило проблеми з авторизацією в Резерв+.

Україна формує спецрезерви для боротьби з диверсіями.

Exit mobile version