Site icon Пресса Украины

США наголошують на необхідності реформ для членства України в НАТО

Джейк Салліван

США наголошують на необхідності реформ для членства України в НАТО

Для вступу України до НАТО необхідні реформи та виконання умов безпеки, повідомляє “Преса України” з посиланням на “Голос Америки“.

Радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван наголосив, що позиція США залишається незмінною: “Майбутнє України — у НАТО”. Однак для досягнення цього буде потрібна додаткова робота.

Салліван зазначив, що ключовим завданням є створення “мосту” від поточної ситуації до можливого членства України в Альянсі. Важливим кроком у цьому напрямку стали рішення саміту у Вашингтоні, включаючи розвиток механізмів безпеки для України. Президент Джо Байден прагне забезпечити довгострокову допомогу Києву.

17 жовтня Володимир Зеленський розкрив деталі переговорів із Дональдом Трампом, наголосивши, що Україна обирає шлях вступу до НАТО як основну гарантію безпеки. За словами Зеленського, країна відмовилася від ідеї відновлення ядерного арсеналу на користь Альянсу. У той же час Bild повідомило, що Україна може переглянути ядерне питання, якщо Росія знову почне агресію після війни. У НАТО планують розробити нову стратегію щодо Росії.

Фіцо пообіцяв блокувати вступ України до НАТО, поки буде при владі.

Exit mobile version