Site icon Пресса Украины

Безкоштовне навчання з ваучерів: Кабмін пропонує розширити програму

Навчання школярів

Безкоштовне навчання з ваучерів: Кабмін пропонує розширити програму

В Україні планують розширити програму безкоштовного навчання з ваучерів. Пропонується надавати допомогу безробітним під час їхньої професійної підготовки, повідомляє “Преса України” з посиланням на представника уряду у Верховній Раді Тараса Мельничука у Telegram.

Законопроект, схвалений урядом, спрямовано підвищення конкурентоспроможності ринку праці. Він надає право переселенцям та людям з інвалідністю отримувати ваучери на навчання без вимоги щодо відсутності відповідної роботи. Також ваучери будуть доступні учасникам бойових дій та постраждалим внаслідок війни незалежно від дати звільнення.

Планується розширити коло одержувачів ваучерів, включивши осіб віком від 35 років. Безробітні, спрямовані на навчання через центр зайнятості, матимуть змогу отримувати додаткову підтримку на час підготовки.

Законопроект також запроваджує послугу з оцінки та визнання результатів неформального навчання з метою присвоєння чи підтвердження кваліфікацій для зареєстрованих безробітних.

Ваучери надають можливість здобувати безкоштовну освіту в закладах професійного навчання. Спочатку вони були доступні ветеранам, переселенцям та іншим пільговим категоріям, а нещодавно список доступних професій та спеціальностей було розширено. Вже відомо чи можливий перехід на дистанційне навчання у школах Сум.

Міноборони України та Чехії провели успішні онлайн-переговори.

Exit mobile version