Site icon Пресса Украины

Порошенко й Рютте домовились й далі тиснути на Росію

У четвер, 16 січня, президент України Петро Порошенко зустрівся з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте у Давосі. Сторони обговорили кілька важливих для України питань.

Новину повідомляє «Преса України».

Як розповіли в прес-службі українського президента, співрозмовники дійшли висновку, що необхідно продовжити санкційний тиск на Росію. Питання зняття санкцій з РФ можливе лише після повного виконання Москвою мінських угод та відновлення територіальної цілісності держави, включаючи Крим. Дійшли згоди сторони й у тому, що Євросоюзу варто найближчим часом запровадити безвізовий режим для українців.

«Петро Порошенко підкреслив, що рішення грудневого засідання Європейської Ради відкривають перспективи для завершення Нідерландами процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом», – сказали в прес-службі.

Також у ході зустрічі було домовлено скоординували зусилля, спрямовані на притягнення до відповідальності винних у збитті  літака Малайзійських авіаліній МН 17.

Раніше повідомлялося, що Нідерланди взяли додатковий час для ратифікації угоду України з ЄС.

Нагадаємо, під час перебування у Швейцарській Конфедерації на заходах Всесвітнього економічного форуму президент України Петро Порошенко провів низку зустрічей з керівниками великих західних компаній.

[articles_related]

Exit mobile version