Site icon Пресса Украины

“Не можемо собі дозволити”: у Польщі пояснили, чому не передають Україні літаки МіГ-29

МіГ-29

"Не можемо собі дозволити": у Польщі пояснили, чому не передають Україні літаки МіГ-29

Польща побоюється послаблення своєї безпеки, якщо передасть Україні МіГ-29, що залишилися, оскільки ці літаки все ще використовуються для ППО, повідомляє “Преса України” з посиланням на “Укрінформ“.

За його словами, Польща вже передала Україні запчастини та деякі МіГ-29, а також закликала союзників підтримати Україну танками та літаками. Варшава зараз модернізує свої Військово-повітряні сили, замінюючи МіГ-29 на F-16 та F-35, але процес ще не завершений. Тому, за словами Лукасевича, втрата навіть десяти МІГів зробить країну “незахищеною”.

Він закликав союзників НАТО допомогти Польщі заповнити прогалини, щоб звільнити літаки для передачі Україні. Раніше Україна та Польща підписали угоду про безпеку, яка передбачає можливість передачі ескадрильї МіГ-29. Однак прем’єр Польщі Дональд Туск підкреслив, що поки що ці літаки виконують завдання в рамках місій НАТО, і їх передача залежить від допомоги союзників у забезпеченні польського повітряного простору. У Польщі запрацює база ПРО, яка, можливо, буде збивати і ракети РФ.

Глава МЗС Польщі закликав дозволити Україні бити західною зброєю вглиб Росії.

Exit mobile version