Site icon Пресса Украины

У Польщі запрацює база ПРО, яка, можливо, буде збивати і ракети РФ

Радослав Сікорський

У Польщі запрацює база ПРО, яка, можливо, буде збивати і ракети РФ

Найближчими тижнями в польському селі Редзікове розпочне роботу база протиракетної оборони, здатна перехоплювати російські ракети, що загрожують Польщі, повідомляє “Преса України” з посиланням на PAP.

База створена в рамках угоди зі США та призначена не лише для захисту від іранських ракет, спрямованих на США, а й від російських ракет, що загрожують Польщі. Будівництво бази розпочалося у 2016 році, хоча завершення планувалося у 2018 році. Роботи затяглися, але влітку 2021 року на базі встановили системи ПРО, включаючи радар SPY-1D(V) та систему керування вогнем.

На саміті НАТО у липні 2024 року оголосили, що база готова до роботи. Вона є частиною системи EPAA, вкладу США в оборону НАТО. Раніше у Польщі запропонували законопроект про моніторинг російських ракет та дронів з пожежних та мобільних веж. Нагадаємо, що у березні 2024 року одна з російських ракет залетіла у повітряний простір Польщі, але військові її не перехопили. Глава МЗС Польщі закликав дозволити Україні бити західною зброєю вглиб Росії.

Латвія, Польща та Румунія закликали негайно посилити ППО на східному фланзі НАТО.

Exit mobile version