Site icon Пресса Украины

Глава МЗС Польщі закликав дозволити Україні бити західною зброєю вглиб Росії

Радослав Сікорський

Глава МЗС Польщі закликав дозволити Україні бити західною зброєю вглиб Росії

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський висловив нерозуміння позиції США щодо заборони для України завдавати ударів по російській території західною зброєю. Він заявив, що ЗСУ мають отримати дозвіл на такі дії, повідомляє “Преса України” з посиланням на заяву Радослава Сікорського у коментарі CNN.

Сікорський нагадав, що Росія систематично ігнорує міжнародне гуманітарне право, наводячи приклад удару російською ракетою у Львові, який убив сім’ю. За його словами, Росія вже зруйнувала близько 70% української енергетичної інфраструктури.

Він також наголосив, що Україна має право оборонятися, зокрема, завдаючи ударів по російській території, наприклад, по аеродромах, звідки запускаються ракети. Сікорський зазначив, що з серпня українські війська вже перебувають у Курській області Росії, що має зменшити побоювання Заходу щодо реакції Кремля.

Наразі союзники України знову обговорюють можливість зняття заборони на удари по російській території з використанням далекобійної зброї, хоча США та Британія офіційно не підтвердили цього рішення. Президент України Володимир Зеленський сподівається на підтримку США у цьому питанні. МЗС Польщі реагує на звинувачення Білорусі.

Глава МЗС Польщі терміново вирушив до України.

Exit mobile version