Site icon Пресса Украины

Путін нахабно використовує БРІКС для ослаблення Заходу та України

Саміт БРІКС

Путін нахабно використовує БРІКС для ослаблення Заходу та України

Володимир Путін використовує саміт БРІКС у Казані для ослаблення впливу Заходу та України, повідомляє “Преса України” з посиланням на The Telegraph.

На зустрічі присутні лідери близько 20 країн, включаючи Сі Цзіньпіна, Нарендру Моді та Реджепа Ердогана. Саміт, де беруть участь країни, що представляють 50% населення та 30% світової економіки, демонструє, що Путін не перебуває у міжнародній ізоляції.

Участь генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша викликає особливе обурення України, оскільки деякі країни-учасниці ратифікували Римський статут, який передбачає ордер на арешт Путіна.

Незважаючи на значимість саміту, всередині БРІКС існують розбіжності між такими країнами, як Китай та Індія, Саудівська Аравія та Іран, що може обмежити вплив Росії. Видання зазначає, що перемога Дональда Трампа на виборах у США може призвести до припинення підтримки України, що додає напруженості.

Крім того, The Telegraph критикує Путіна за спробу представити себе борцем із постколоніалізмом, тоді як дії Росії, включаючи вторгнення в Україну, явно мають імперіалістичний характер. У Конгресі США вважають, що використання Путіним військ КНДР має бути “червоною лінією”.

У Німеччині висловилися про можливість розмови Шольца з Путіним.

Exit mobile version