Site icon Пресса Украины

У Німеччині висловилися про можливість розмови Шольца з Путіним

Анналена Бербок

У Німеччині висловилися про можливість розмови Шольца з Путіним

Володимир Путін не бажає обговорювати можливе посередництво у війні Росії проти України та відмовляється від телефонних переговорів із канцлером Німеччини Олафом Шольцом, повідомляє “Преса України” з посиланням на Reuters.

Анналена Бербок зазначила, що Україна готова до справедливого світу, але російський президент не готовий обговорювати припинення військових дій. За словами Бербок, Путін продовжує відправляти сигнали на підтримку війни та руйнувань, відмовляючись навіть від діалогу із Шольцем. Це наголошує на його небажанні прийняти мирне рішення. “Він навіть не хоче розмовляти телефоном з канцлером Німеччини,” – заявила глава МЗС.

Канцлер Шольц нещодавно висловив бажання провести телефонні переговори з Путіним перед самітом G20 у листопаді, який відбудеться у Бразилії. Остання їхня розмова відбулася у грудні 2022 року. Тоді було обговорено питання, пов’язані з війною в Україні. Варто зазначити, що Шольц відкрито заявив про готовність до переговорів із Путіним, але лише за умови виведення російських військ із території України. Кличко в Німеччині взяв участь у врученні престижної медіа-премії.

У Німеччині затримали українця, його підозрюють у вбивстві співвітчизника

Exit mobile version