Site icon Пресса Украины

Новий глава МЗС Франції прибув до Києва

Жан-Ноель Барро

Новий глава МЗС Франції прибув до Києва

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро прибув до Києва 19 жовтня із дводенним візитом. Це його перша поїздка до України на цій посаді, яку він обійняв у вересні після формування нового уряду під керівництвом прем’єра Мішеля Барньє, повідомляє “Преса України” з посиланням на Leparisien.

Барро вже зустрівся із главою МЗС України Андрієм Сибігом. Основна мета візиту – підтвердити підтримку України, обговорити план перемоги, ситуацію на фронті та умови життя українців. Напередодні поїздки міністр заявив, що його місія – нагадати, що Франція не відвернеться від кризи в Україні, і наголосив на важливості української безпеки для всього континенту, включаючи енергетичну та продовольчу стабільність.

Франція залишається одним із ключових партнерів України, надаючи значну військову допомогу. До арсеналу підтримки входять артилерія, бронетехніка, ракети та навчання українських військових на території Франції. У Парижі також обговорюють можливість передачі Україні винищувачів Mirage 2000. Президент Франції Еммануель Макрон виступає за відправку французьких інструкторів до України, але ця ініціатива поки що не отримала широкої підтримки серед союзників. У МЗС Франції прокоментували визнання Путіним документів «ДНР» і «ЛНР».

У МЗС Франції відверто назвали проросійських кандидатів в президенти країни.

Exit mobile version