Site icon Пресса Украины

У МЗС Франції відверто назвали проросійських кандидатів в президенти країни

Глава МЗС Франції Жан-Марк Еро заявив, що РФ явно підтримує двох кандидатів в президенти країни. За його словами, Франція не допустить тиску з боку РФ на вибір її громадян.

Новину передає «Преса України».

«Досить подивитися які кандидати – Марін Ле Пен або Франсуа Фійон – Росія віддає їм перевагу в президентській кампанії», – заявив він в інтерв’ю французькому виданню.

За його словами, Макрон зазнав російські кібератаки через свої проєвропейські погляди. Ця ситуація неприйнятна для демократичної Франції, підкреслив глава зовнішньополітичного відомства.

РФ необхідно заявити, що невтручання у внутрішні справи інших країн – це основне правило, а Франція не допустить, щоб її вибір здійснювався під чиюсь диктовку, додав Еро.

Раніше глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що в березні 2017 роки збирається провести зустрічі з усіма кандидатами на пост президента Франції, в тому числі з лідером партії Національний фронт Марін Ле Пен.

Нагадаємо, в Британії відзначають збільшення хакерських атак з боку РФ на установи держави. Щомісяця в країні відбувається близько шістдесяти потужних кібератак, частина з яких роблять спонсоровані Москвою кіберзлочинці.[articles_related]

Exit mobile version