Site icon Пресса Украины

У МЗС Франції прокоментували визнання Путіним документів «ДНР» і «ЛНР»

Визнання Москвою виданих незаконними збройними формуваннями Донбасу документів у МЗС Франції назвали суперечливим з точки зору Мінських угод. Там також висловили свій жаль з приводу такого рішення влади РФ.

Новину передає «Преса України».

В заяві французського міністерства зазначили, що такі дії Кремля не відповідають духу Мінських угод і викликають жаль. Також у зовнішньополітичному відомстві Франції підкреслили, що РФ необхідно впливати на бойовиків сходу України заради реалізації домовленостей, підписаних  у Мінську, оскільки це єдиний шлях вирішення ситуації на Донбасі.

Напередодні президент РФ Володимир Путін підписав указ про визнання дійсними видані самопроголошеними республіками документи, що засвідчують особу, до завершення конфлікту. Такі дії Москви різко розкритикувала Україна, заявивши, що таким чином засвідчується російська окупація в зазначеному регіоні. Американське посольство в Україні також назвало рішення РФ таким, що суперечить угодам, про які домовились у Мінську. У ФРН заявили про неприйнятність дій Кремля.

Нагадаємо, після підписання президентом РФ Володимиром Путіним указу про визнання документів самопроголошених республік Донбасу, що засвідчують особу, Москва добровільно вийшла з Мінських угод. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Турчинов.[articles_related] 

 

Exit mobile version