Site icon Пресса Украины

Глава МЗС Франції про війська КНДР у Росії: це може перекинути конфлікт на Азію

Жан-Ноель Барро

Глава МЗС Франції про війська КНДР у Росії: це може перекинути конфлікт на Азію

Росія під керівництвом Володимира Путіна, ймовірно, зазнає серйозних труднощів, раз змушена звертатися за допомогою до Північної Кореї, повідомляє “Преса України” з посиланням на PolitExpert.

Залучення північнокорейських військ до війни проти України може спричинити розширення конфлікту на Азію. Міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро на прес-конференції у Києві зазначив, що цей крок РФ став би вкрай серйозним, посилюючи ескалацію. За його словами, це можна розцінювати як підтвердження того, що Росія зіткнулася з труднощами на фронті і тепер потребує підтримки КНДР.

Барро додав, що Франція продовжує досліджувати звинувачення Сеула про перекидання північнокорейських військових до Росії. Він також наголосив, що така підтримка не є несподіванкою, оскільки військова допомога КНДР російським зусиллям була помічена й раніше.

За даними Сил оборони України, Росія готує на Далекому Сході понад 10 тисяч солдатів КНДР. Спочатку Північна Корея надавала Росії лише обмежену військову допомогу, але з підписанням договору про стратегічне партнерство їхня взаємодія значно розширилася. У МЗС Франції прокоментували визнання Путіним документів «ДНР» і «ЛНР».

У МЗС Франції відверто назвали проросійських кандидатів в президенти країни.

Exit mobile version