Site icon Пресса Украины

В ISW пояснили, чому Путін перебільшує успіхи РФ у Курській області

Володимир Путін

В ISW пояснили, чому Путін перебільшує успіхи РФ у Курській області

Володимир Путін продовжує перебільшувати успіхи Росії у Курській області, щоб переконати росіян у здатності військ РФ придушити наступ ЗСУ, повідомляє “Преса України” з посиланням на звіт американського Інституту вивчення війни.

В інтерв’ю 25 жовтня Путін заявив, що російські війська оточили близько 2000 українських солдатів, які нібито навіть не усвідомлюють, що перебувають в оточенні. Він також стверджував, що українська сторона втратила контроль за своїми підрозділами.

Проте головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський спростував ці заяви, вказавши, що ЗСУ продовжують діяти в регіоні і вільно перетинають кордон, який перебуває під їхнім контролем. За його даними, із серпня втрати Росії становили 17 819 осіб, включаючи 711 полонених.

ISW зазначає, що перебільшені заяви Путіна, ймовірно, служать для виправдання нездатності РФ ефективно протистояти українській операції та підготовці до можливого розгортання північнокорейських військ. Крім того, Путін дав зрозуміти, що Росія розраховує на втому Заходу від війни і має намір продовжувати бойові дії. В ISW розповіли про витівки агентів Кремля та порушення на виборах у Молдові.

В ISW розповіли про атаку Ізраїлю в район авіабази РФ у Сирії.

Exit mobile version