Site icon Пресса Украины

В ISW розповіли про атаку Ізраїлю в район авіабази РФ у Сирії

Військовослужбовці

В ISW розповіли про атаку Ізраїлю в район авіабази РФ у Сирії

У ніч із 2 на 3 жовтня ізраїльські безпілотники атакували склад боєприпасів у районі російської авіабази Хмеймім у Латакії, Сирія, повідомляє “Преса України” з посиланням на звіт Інституту вивчення війни.

Удари БПЛА були направлені безпосередньо на авіабазу. За даними Інституту вивчення війни, на відео, оприлюднених 3 жовтня, видно пожежу та вибухи, імовірно біля бази.

Сирійський центр моніторингу повідомив, що дрони знищили склад боєприпасів біля міста Джаблех, і атака збіглася з присутністю ізраїльських літаків у цьому районі. Російські ППО намагалися збити ракети близько 40 хвилин.

Російський військовий блогер підтвердив активацію ППО та зазначив, що склад використовувався іранськими та сирійськими силами. Удари не були спрямовані на авіабазу Хмеймім. ISW не зміг підтвердити, хто несе відповідальність за атаку, але нагадав, що 9 липня Ізраїль вже завдав удару по збройовому вантажу в цьому районі.

Загострення на Близькому Сході триває: Ізраїль проводить наземну операцію проти “Хезболли”, а Іран обстріляв Ізраїль сотнями ракет 1 жовтня у відповідь на вбивство лідера “Хезболли” Хасана Насралли. Росія намагалася використати зустріч із головою Червоного Хреста для поширення пропаганди.

ЗС РФ не планують зменшувати темпи наступу.

Exit mobile version