Site icon Пресса Украины

Лукашенко пригрозив війною, якщо РФ захоче приєднати Білорусь

Олександр Лукашенко

Лукашенко пригрозив війною, якщо РФ захоче приєднати Білорусь

Олександр Лукашенко заявив, що війна можлива, якщо Росія спробує приєднати Білорусь, повідомляє “Преса України” з посиланням на “Известия“.

В інтерв’ю «Известиям» він наголосив, що таке об’єднання неможливе та безглуздо, незважаючи на економічні зв’язки між країнами в рамках Союзної держави. Лукашенко назвав ідею приєднання «дурним завданням», наголосивши, що світ змінився, і тепер важливіше будувати тісні стосунки, аніж захоплювати території. Він додав, що країни можуть співпрацювати більш ефективно, ніж у разі унітарної держави.

Лукашенко також неодноразово заперечував участь Білорусі у війні в Україні, хоча російські війська вторглися до Київської області через територію Білорусі у лютому 2022 року. Він цинічно заявив, що Білорусь має брати участь у переговорах між Україною та Росією, особливо якщо обговорюються територіальні питання, і висловив готовність допомагати у відновленні України після війни, стверджуючи, що США цього не робитимуть. Лукашенко відзначився черговою цинічною заявою щодо України.

Лукашенко помилував засудженого до страти громадянина Німеччини.

Exit mobile version