Site icon Пресса Украины

Лукашенко відзначився черговою цинічною заявою щодо України

Олександр Лукашенко

Лукашенко відзначився черговою цинічною заявою щодо України

Лукашенко заявив, що Білорусь готова допомагати відновлювати Україну після війни, оскільки, на його думку, США не цим займатимуться через свої внутрішні проблеми. Він вважає, що Україні доведеться відновлюватись за допомогою близьких сусідів, таких як Білорусь, повідомляє “Преса України” з посиланням на Белта.

Лукашенко також розкритикував президента України Володимира Зеленського за відмову приїхати до Мінська чи Москви для завершення війни. Керівник Центру протидії дезінформації України Андрій Коваленко зазначив, що Лукашенко вірить у можливість “дружби” між Україною та Білоруссю після війни, проводячи аналогії з грузинською моделлю відновлення відносин після конфлікту.

Потреби у відновленні України оцінюються у 486 мільярдів доларів, із яких 15 мільярдів потрібні на термінові роботи. Україна сподівається на допомогу міжнародних партнерів та конфіскацію заморожених російських активів для фінансування відновлення. Лукашенко вкинув “інсайд” від спецслужб, Білорусь “може стати місцем ескалації”.

Лукашенко помилував засудженого до страти громадянина Німеччини.

Exit mobile version