Site icon Пресса Украины

Зеленський зробив різку заяву про путінський саміт БРІКС у Казані

Володимир Зеленський

Зеленський зробив різку заяву про путінський саміт БРІКС у Казані

Президент України Володимир Зеленський заявив, що військових із Північної Кореї можуть перекидати ближче до фронту в Україні одночасно з проведенням саміту БРІКС у Казані, незважаючи на заклики до “недопущення напруги”, повідомляє “Преса України” з посиланням на третій парламентський саміт Кримської платформи.

Зеленський зазначив, що перемога буде за тими, хто об’єднує народи на основі фундаментальних людських цінностей та принципів Статуту ООН, а не за тими, хто руйнує, депортує та веде агресивні війни.

Саміт БРІКС, що проходить у Казані з 22 по 24 жовтня, зібрав близько 20 світових лідерів, включаючи генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша та лідера Китаю Сі Цзіньпіна. До складу БРІКС входять такі країни як Росія, Бразилія, Індія, Китай, Південна Африка, а також Саудівська Аравія, Іран та Єгипет. БРІКС часто розглядається як альтернатива групі G7, і його зустрічі є платформою для обговорення глобальних питань, у тому числі політичних та економічних викликів. Зеленський відповів, від чого залежить готовність Кремля до переговорів.

Зеленський підписав санкції проти низки людей та компаній.

Exit mobile version