Site icon Пресса Украины

Зеленський відповів, від чого залежить готовність Кремля до переговорів

Володимир Зеленський

Зеленський відповів, від чого залежить готовність Кремля до переговорів

Президент Володимир Зеленський заявив, що готовність Росії до переговорів про припинення війни залежить від кількох факторів, головним із яких є позиція майбутнього президента США. Він зазначив, що Кремль уважно стежить за політикою США і очікує на зміни відразу після виборів, повідомляє “Преса України” з посиланням на PolitExpert.

Зеленський повідомив, що обговорював це питання з кандидатами у президенти, такими як Камала Харріс та Дональд Трамп. На його думку, незважаючи на обмежені повноваження до січня, вони можуть розпочати формувати свою позицію раніше.

Також він наголосив на важливості енергетичних питань та вільного судноплавства, додавши, що прогрес у цих сферах стане сигналом про можливу готовність Росії до завершення війни.

Третім ключовим чинником Зеленський назвав роботу України із країнами Глобального Півдня. Президент згадав візити українських представників до Туреччини та інших країн, наголошуючи, що невдачі російської армії, такі як на Курській дузі, справляють сильне враження на ці країни та формують їхнє сприйняття ситуації. Зеленський підписав санкції проти низки людей та компаній.

Зеленський зробив кадрові зміни у Службі зовнішньої розвідки.

Exit mobile version