Site icon Пресса Украины

У Британії завершила навчання ще одна група українських пілотів

Ілюстративне фото

У Британії завершила навчання ще одна група українських пілотів

Третя група пілотів Військово-повітряних сил України завершила навчання у Великій Британії, повідомляє “Преса України” з посиланням на Telegram-канал посла України у Великій Британії Валерія Залужного.

Випускна церемонія відбулася на базі Королівських ВПС у Кренвеллі. У заході взяли участь посол України у Великій Британії Валерій Залужний та заступник держсекретаря парламенту Великобританії з питань Збройних сил Люк Поллард. Посол повідомив, що ці пілоти незабаром вирушать на бойові завдання.

У серпні 2024 року Україна отримала перші винищувачі F-16 від міжнародних партнерів. Однак, як зазначає командування ЗСУ, їх надходження поки що не надає значного впливу на ситуацію на фронті. Київ продовжує очікувати на додаткові поставки, але формування повноцінної ескадрильї F-16 навряд чи завершиться до кінця року.

Під час масованої атаки ворога наприкінці серпня Україна втратила одного з нових винищувачів. У цій катастрофі загинув пілот Олексій Месь, відомий під позивним “Мунфіш”, що стало тяжкою втратою для Повітряних сил України. Україна до кінця року отримає від Британії більше САУ AS-90.

Глава МЗС Британії назвав РФ мафіозною державою, а Путіна порівняв із рабовласником.

Exit mobile version